Vi måste våga hoppas på ETT GOTT NYTT ÅR – 2021!

Min Blogg har varit tyst, det har inte hänt mycket, fast det har det men ändå inte! I föreningen har inte mycket blivit gjort! Det känns som om vi befinner oss i en evig väntan på att allt ska ta fart och fungera igen.

Vi planerar och skjuter fram, eller ställer in och en del presenteras digitalt. Många av oss deltar digitalt, men ingen är tillfreds, de flesta suckar och hoppas på andra tider. En del tycker att det går alldeles utmärkt att lyssna på digitala föreläsningar. Andra tycker att mailen överöses med meddelanden, föreläsningar, ge en gåva mm. och tycker inte att de kan hålla isär allt som plötsligt ramlar in.

Som för det mesta, det som passar BRA för en del passar inte alls för andra.

Jag tycker att vi lite för lätt glömmer att alla inte ens har en digital möjlighet. Vi känner inte till att en ganska stor grupp är mer eller mindre helt beroende av någon anhörig för att hantera mailen och alla andra digitala lösningar. Vi känner till att en grupp bland medlemmarna önskar att de kunde. Det är bara att gå kurs får de till svar! JA, med bra och till förlitliga råd om vad den som är bästa lösningen för mig -  vad ska jag köpa? Som sen inte har någon självklar support hemma? – det är nog det svåraste just nu!

Vi är väl medvetna om att vardagen inte fungerat för många av våra medlemmar. Frisk luft är en bristvara för många – trots att det dagligen detta år pratats om hur viktigt det är!- så gäller det inte dem med funktionsnedsättning.

När man uppmanas att inte åka färdtjänst fungerar inget! Många alltför många av våra medlemmar har inte det hjälpmedlet de behöver för att kunna komma ut och får frisk på egen hand. Möjligheten att ta sig ut står högt på önskelistan, det får inte bli en sommar till med så många innesittare!

Nu kastar vi ut det gamla året och tar emot det nya året med förhoppning om ljusare tider!

Marie Bager 
Ordförande 
NEURO Förbundet Norrköping

Populära inlägg i den här bloggen

BLOGGEN är tillbaka här berättar vi om föreningsarbetet!

Kunskapsdag om Hjälpmedel den 1 juni.

Regionens Trafik- och samhällsplaneringsnämnd