NEURO Rapport 2020

Förbundskansliet har presenterat årets NEURO rapport.
En viktig rapport som handlar om rehabilitering, en ständigt aktuell fråga.

I Östergötland har vi arbetat intensivt sen drygt 10 år tillbaka, kring rehabilitering. Vi har lyft fram behovet och presenterat olika sätt att genomföra sin rehabilitering o.s.v.
Vi har dragit frågorna i kommunerna och i regionen. Vi har klimatavtal och utomlänsavtal för rehabilitering i Östergötland – fast just nu ligger avtalen på is! – vi kan inte åka på rehabilitering!

Rapporten som förbundskansliet presenterat innehåller många god argument mm som beskriver vikten av rehabilitering och rehabiliteringsplaner.

Tyvärr har förbundet delat in landet i sex regioner. I vissa sammanhang arbetar region Östergötland tillsammans med Kalmar- och Jönköpings län. Så långt är det korrekt.
Men Östergötland har både klimatavtal och utomlänsavtal medan de andra två länen inte har den sortens möjligheter, då blir en sammanräkning, helt ointressant.

Vi kan inte gå till våra regionpolitiker och presentera, en sammanställning av enkätsvar om rehabilitering i sydöstrasjukvårdsregionen – då den beskriver enkätsvar från tre län med helt olika förutsättningar och möjligheter till rehabilitering!


Marie Bager 
Ordförande 
NEURO Förbundet Norrköping

Populära inlägg i den här bloggen

BLOGGEN är tillbaka här berättar vi om föreningsarbetet!

Kunskapsdag om Hjälpmedel den 1 juni.

Regionens Trafik- och samhällsplaneringsnämnd