Hållplatserna glesas och färdtjänsten begränsar antalet resor!!


Färdtjänsten vill begränsa antalet resor/månad för dem som får nya bevis. Det har vi redan berättat om. Men samtidigt som Norrköpings kommun vill fatta detta beslutet, så beslutar Östgöta trafiken att placera hållplatserna glesare föra att trafiken ska flyta snabbare! Östgöta trafiken påpekar ständigt att deras ambition är inte att nå alla , eller serva alla. De satsar på trafik för dem som ska arbetspendla och där det är stora grupper som pendlar.

Östgöta trafiken talar också om att de inte har en ambition att serva dem med gångsvårigheter med hållplatser mer än till äldre boenden, vårdinrättningar och skolor. Så långt kan man ändå påstå att de är ärliga om sin strategi.

Då kan vi konstatera att det finns ingen ambition om att den vanliga kollektivtrafiken ska serva personer som har en kort gångsträcka, eller en funktionsnedsättning.

Vår fråga måste bli hur ska de med funktionsnedsättning kunna delta i samhället, göra sin vardags sysslor och försöka klara sig själva  För när beslutet om att begränsa antalet resor/månad är fattat och börjar verka. Då kan inte våra medlemmar leva ett aktivt liv och få stöd för det med hjälp av färdtjänst.

Marie Bager 
Ordförande 
NEURO Förbundet Norrköping




Populära inlägg i den här bloggen

BLOGGEN är tillbaka här berättar vi om föreningsarbetet!

Kunskapsdag om Hjälpmedel den 1 juni.

Regionens Trafik- och samhällsplaneringsnämnd