Färdtjänsten föreslås begränsas även i Norrköping!

Färdtjänsten begränsades i Stockholm för ett par år sedan, det visade sig ganska snabbt att det var ca tio – 15 resenärer som åkte otroligt mycket.

En förälder fick kännedom om att hennes son var en av de utpekade, modern begärde ut res listerna för sonen. Det visade sig att t o m när han varit inlagd på Sjukhus, hade ha rest stan runt. Modern kunde konstatera att en del resor gjordes på samma tid år olika håll inom Stockholms län. Det visade sig enligt artiklarna i Dagens nyheter att det var fuskresor. Förare satte upp resor som inte fanns. Hur det till slut blev har jag tappat. Men jag har svårt att acceptera att allas resor på sikt ska begränsas för att ett fåtal, missbrukar sin förmån.

Om kommunen vill, måste det finnas andra sätt och eller åtgärder. Te.x. att först kolla att resorna verkligen genomförs, finns det andra behov som behöver tillgodoses? I vårt förbund talar vi mycket om att ta eget ansvar för sin träning mellan intensivperioder.

Det blir inte så lätt te.x. en varmbassäng träning i veckan + ett styrketräningspass = ca 16 – 18 resor/månad. Dessutom borde betydligt fler av våra medlemmar äta ett ordentlig mål mat om dagen, helst tillsammans med andra människor = 60 resor/månad.

Då är det ny förslaget passerat med råge och ingen annan resa -  frisören, handla, apotek mm har utförts. Ska våra medlemmar övertalas att satsa på träning, god kosthållning mm vilket torde bli mest ekonomiskt i längden, så bör inte resorna begränsas på detta sättet.

En dag får vi förhoppningsvis en bättre kollektiv trafik – men det lär dröja?

Marie Bager
Ordförande
NEURO förbundet Norrköping

Populära inlägg i den här bloggen

BLOGGEN är tillbaka här berättar vi om föreningsarbetet!

Kunskapsdag om Hjälpmedel den 1 juni.

Regionens Trafik- och samhällsplaneringsnämnd